Kok Gazı Üretimi Atık Su Arıtma Tesisleri

Kok gazı üretim süreci, arıtılması sofistike yöntemler ve teknolojiler gerektiren yüksek kirlilikteki atıksuların oluşumuna sebebiyet verir.

Bu atıksu, kok fırını gazının temizlenmesi ve kömür türevlerinin üretimi sırasında oluşan teknolojik atıksular ile kok fırını tesisinde oluşan sıhhi atıksuların bir karışımı olarak tanımlanmaktadır. Kok fırını atık suyunda bulunan kirleticilerin (fenol, yüksek KOİ, siyanür bileşikleri, vb.) bileşimi ve özgünlüğü nedeniyle, uygun şekilde arıtılması fiziksel, kimyasal ve biyolojik prosesleri gerektirir ve genellikle “polishing” diye adlandırdığımız “cilalama prosesi” ile sonlandırılır.

Günümüzün en gelişmiş atık su arıtma tesisi teknolojisi konsepti olarak “çapraz akışlı UF ve çapraz akışlı RO / NF sistemleri” tasarlıyoruz.

Biyoreaktör ve akabinde çapraz akışlı UF sistemleri siyanür, yüksek KOİ, fenol, vb. giderim açısından çok etkilidir. Proses konfigürasyonu şöyledir; Biyokütle, biyoreaktörün yanındaki bir filtrasyon sisteminde filtrelenir. Membran modülleri, biyoreaktörün dışında bulunan basınçlı bir sirkülasyon döngüsüne yerleştirilir. Membran kirlenmesi, membranların çapraz akış sürecinde oluşturulan kesme kuvvetleri sayesinde önlenir.

Ayrıca GLANCO RECOVER & RECYCLE olarak “kok fırını gazı üretim sürecinden” çıkan amonyumu atık sudan sıyırarak (buna ilave olarak sülfürik asit ile absorbe ederek) Amonyum Fosfat gübresi ürettmeyi taahhüt ediyoruz.



Kok fırını gazı üretiminde oluşan atık suyun arıtımı için tasarlanmış tipik bir Çapraz akışlı Ultrafiltrasyon sistemi

Kok fırını gazı üretiminde oluşan atık suyun arıtımı için tasarlanmış emaye tanktan mamul tipik bir Biyoreaktör



Kok fırını gazı üretiminde oluşan atık suyun arıtımı için tasarlanmış emaye tanktan mamul tipik bir Biyoreaktör