Petrol Rafinerileri Atık Su Arıtma Tesisleri & Su Geri Dönüşüm Tesisleri

Petrol arıtma işiyle uğraşan müşterilerimiz şu anda rafine edilmiş ham petrolün türüne ve talep edilen nihai ürünlere bağlı olarak değişen karmaşık sistemlerle karşı karşıyadır. Varil hacmi, ham petrol türü, talep edilen nihai ürünler ve rafineri ünitesi işlemlerinin karmaşıklığı göz önüne alındığında, petrol rafinerileri, varil petrol başına 9 ila 12 galon su aralığında en büyük su tüketicilerinden biridir. Atıksu birden fazla kaynaktan kaynaklanıyor olabilir: yüzey suyu; temin edilmiş / satın alınmış su, ham su ve yağmur suyu. Söz konusu suyun tipik olarak proses suyu, kazan besleme suyu, soğutma suyu, yangın suyu ve kullanım suyu olarak kullanılmadan önce arıtılması gerekir. Kirleticiler, arıtma ve uzaklaştırma gerektiren birçok tür bileşenden oluşur. Suyun yönetiminde aynı derecede önemli olan; suyun rafineriden deşarj edildiği başlıca noktaları anlamaktır: atık su, buharlaşma kayıpları ve soğutma kulesi kayıpları.

Rafineriler, hidrokarbonlarla proses gereği temasa geçmiş önemli miktarda atık su oluşturabilir. Atıksu ayrıca kazan suyu prosesi ve soğutma kulesi blöflerinden de oluşabilir. Prosesten kaynaklı atık sular; tuzdan arındırma, asidik sudan gaz molekülü sıyırma (stripping), tank dibi drenajları ve atık kostik işlemlerinden kaynaklanabilir. Tuzdan arındırma işleminde kullanılan yıkama suyu, şebeke suyu ve geri kazanım işlemleri ile geri kazanılmış su dahil olmak üzere birçok farklı kaynaktan gelebilir. Geri kazanılmış su daha ekonomiktir ve ham petrol damıtma kulesi üst kısımlarından, vakum kulesi üst kısımlarından ve gaz molekül sıyırma prosesinden çıkmış asidik sudan (SSW) kaynaklanabilir. Değerli bir kaynağı kullanmaktan kaçınmak ve su ile atık suyun arıtma maliyetlerini azaltmak açısından rafinerilerin çeşitli su kaynaklarını yönetmesi ve geri kazanması önemlidir. Son olarak, bir rafineri; Amerikan Petrol Enstitüsü (API) petrol-su ayrıştırma sistemini, çözünmüş hava flotasyonunu, dengeleme havuzlarını, çeşitli biyolojik arıtma konfigürasyonlarını, çapraz akışlı UF sistemi, çapraz akışlı RO / NF sistemi gibi karmaşık bir arıtma prosesleri dizisi kullanır.

GLANCO RECOVER & RECYCLE olarak “PUSH THE BUTTON & GO” (BAS DÜĞMEYE ve GERİSİNİ DÜŞÜNME!) mottosuyla Petrol Rafinerilerinden çıkan atık suların arıtılması ve geri kazanılması için, en kullanıcı – dostu teknolojiye sahip, çapraz akışlı UF sistemleri ve çapraz akışlı RO / NF sistemleri tasarlıyoruz.



E:\BRS_TEKLIFLER\GILAN\GILAN_WEBSITE\FOTO\yuksek_kalite_fotolar\FOTO_5.jpg

Petrol rafinerisi atık su arıtımı için tasarlanmış tipik Çapraz akışlı Ultrafiltrasyon sistemi .


E:\BRS_TEKLIFLER\GILAN\GILAN_WEBSITE\FOTO\yuksek_kalite_fotolar\FOTO_20.jpg

Petrol rafinerisi atık su arıtımı için tasarlanmış emaye tanktan mamul tipik bir Biyoreaktör.



E:\BRS_TEKLIFLER\GILAN\GILAN_WEBSITE\FOTO\yuksek_kalite_fotolar\FOTO_31.jpg